Nambour Hospital Shade Structures

  • Category:  3    ID Number:  3351

  • Location:         Nambour, Queensland

  • Client:             Made for Shade

  • Completion Date:  June 2012

Credits:

  • Structural Engineer:    Jeremy Hunter

  • Specialists:                  Trevor Scott Building Designer, Lightweight Structures

  • Builder:                       Made for Shade

  • Fabricator:                   Made for Shade

APPLICATION OF PROJECT:   

Essentially the purpose of the project was about cost effective space creation.

The tensioned awning is positioned over a deck area on the first floor at the Nambour children’s hospital.  The Hospital is located on the side of a steep incline, the deck is located in an elevated position.

The awning-covered deck now allows children recovering from surgery or illness to play outdoors on the deck in supervised shaded conditions.  Previously children were confined to an internal hospital playroom.

Melbourne International Arts Festival - The Clubhouse

Entrant: Tensys
Client: Melbourne International Arts Festival
Architect: Wood Marsh Architecture
Structural Engineer: Tensys
Specialist Consultant(s): Tensys
Builder: Melbourne International Arts Festival
Fabricator(s): Atkins Fabrications Pty Ltd, 
Thornton Engineering Australia Pty Ltd - steelwork

1007 Arch  1007 Interior

The Clubhouse

As part of the 2006 Melbourne International Arts Festival program, Artistic Director Kristy Edmunds has commissioned Melbourne’s latest piece of urban architecture – The Clubhouse.

 

Designed by Melbourne-based architects Wood Marsh and engineered and project managed by Tensys, The Clubhouse will be temporarily located on the Upper Terrace of Hamer Hall at the Arts Centre throughout the Festival from Thursday 12 October.

Mpowerdome Entry Structure

Entrant: UFS Australasia Pty Ltd
Client: Mpowerdome
Architect: Small Quinton Coleman Architects
Structural Engineer: Wade Consulting Group
Builder: UFS
Fabricator(s): Fabric Shelter Systems

1837 Night   1837 Daytime View

John Power Stand - Eagle Farm, Brisbane

PROJECT DESCRIPTION

Eagle Farm Racecourse is an iconic Brisbane building, hosting race days twice weekly and accommodating hoards of racegoers every year. The main stand named John Power Stand was erected in the early 1900s. Since then the structure has aged leaving an unsightly concrete ceiling viewable from the main observation area.

MakMax was engaged to supply a permeable ceiling structure to cover the concrete from view while allowing access for inspection purposes. This structure also needed to eliminate nesting areas for birds under the old roof. MakMax engineers used the perimeter or building as well as the support columns to sustain the fabric, although the outcome is much different to look at the principals of the structure is not unlike many conic structures.

The addition of this fabric ceiling gives John Power Stand a much needed facelift. Our client Watpac Speciality Services is very pleased with the result.

LSAA2011DA 5004 04